Oryginalna neapolitańska pizza
"Zieloną Górkę" w 2015 roku założyli architekci Lilianna i Jędrzej Lewandowscy.
- Naszą pracą utrzymujemy przy życiu tradycję serwowania pizzy w jej oryginalnej neapolitańskiej formie
- mówią.
W pabianickiej restauracji pizza powstaje według standardów wyznaczonych w 1984 roku przez neapolitańskie stowarzyszenie Associazione Verace Pizza Napoletana. Dzięki temu ma niepowtarzalny smak i aromat. Jest wypiekana w oryginalnym piecu Acunto sprowadzonym z Neapolu, który jest opalany drewnem zgodnie z tradycją neapolitańskich pozzaioli. Można spróbować m.in. Margherity Di Bufala D.O.P, Marinary, Cosacci czy Mastunicoli.
Klienci uwielbiają to miejsce
Pizzeria "Zielona Górka" jest uważana za lokalną atrakcję turystyczną. Na jej stronie internetowej można przeczytać wiele pochlebnych opinii na temat miejsca.
- Restauracja "Zielona Górka" to miejsce, które wyróżnia się nie tylko wyśmienitym jedzeniem, ale także przytulną atmosferą i profesjonalną obsługą
- Ciekawe miesjce z pysznym jedzeniem i sympatyczną obsługą
- Długo trzeba było czekać na pizzę, ale było warto
- Pyszna pizza!
- Przepyszna pizza, przepyszne składniki, cena adekwatna do tego, co dostajemy.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.