reklama

Przy Rąbieńskiej w Łodzi nie ma śladu po "Sztuce Kochania Mięsa". Jest za to "Bistro Chata", która zaprasza na pizzę i... golonkę [ZDJĘCIA]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Przy Rąbieńskiej w Łodzi nie ma śladu po "Sztuce Kochania Mięsa". Jest za to "Bistro Chata", która zaprasza na pizzę i... golonkę [ZDJĘCIA] - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
4
zdjęć

reklama
Udostępnij na:
Facebook
RegionW lokalu przy Rąbieńskiej w Łodzi nie ma już śladu po knajpce "Sztuka Kochania Mięsa", w której swoje rewolucje przeprowadzała Magda Gessler. Po wypowiedzeniu umowy przez właściciela budynku prowadzący "Sztukę..." musieli przenieść się gdzie indziej. Jednak miejsce nie stoi puste. Od jakiegoś czasu działa tu "Bistro Chata".
reklama

Pyszna golonka, kaczka, królik i... pizza

- Mamy dużo pomysłów i nadzieję, że wszystkie wypalą. Gości zapraszamy na pyszną golonkę, potrawy z grilla, kaczkę, królika i pizzę. Mam świetnego szefa kuchni, też z Ukrainy, który bardzo smacznie gotuje

- wymienia Dmytro Hubenko, właściciel "Bistro Chaty".

Gdy zrobi się cieplej, pan Dmytro planuje zagospodarować ogródek na zewnątrz lokalu i zrobić z niego przyjemną przestrzeń dla gości. Być może będzie także można oglądać u niego różnego rodzaju wydarzenia sportowe.

reklama

"Sztuka..." zakończyła działalność w niespotykanych okolicznościach

Działająca tu wcześniej "Sztuka Kochania Mięsa" (przemianowana tak przez Magdę Gessler ze "Świńskich Sprawek") zakończyła działalność przy Rąbieńskiej w dość niespotykanych okolicznościach. Tuż przed powrotem słynnej restauratorki w celu zatwierdzenia przeprowadzych zmian lokal został zamknięty przez właściciela budynku. Powodem były zaległości finansowe, jakie miała mieć wobec niego prowadząca "Sztukę..." pani Marta. Mimo że ta zaprzeczała, spotkanie z Magdą Gessler musiało odbyć się w innym miejscu.

Z zapleczem kuchennym, ale bez lokalu dla gości

Dziś wiadomo, że "Sztuka..." rozpoczęła działalność w innym miejscu, na Retkini. Właścicielka poinformowała, że będzie funkcjonować na zasadzie dark kitchen (czyli wirtualnej knajpki z zapleczem kuchennym, pełnym menu i profesjonalnym przygotowywaniem posiłków, ale bez lokalu, w którym można przyjąć gości) i dostarczać zamówione posiłki pod drzwi.

reklama

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Artykuł pochodzi z portalu tulodz.pl. Kliknij tutaj, aby tam przejść.
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama